Angry Birds ?tüm zamanların en çok satan oyunlarından? biri. 7?den 70?e tüm yaş grubundaki kullanıcıların ilgisini çeken Angry Birds?ün dünya çapında bağımlıları bulunuyor. Hatta Rusya, kozmonotlarını aylar süren uzay uçuşları sırasında eğlendirebilmek için Angry Birds yüklü iPad’leri yola çıkardı bile.

Angry Birds harika tasarımı; basit, ama eğlenceli oyun yapısına sahip. Oyununun hikâyesine göre domuzlar, sevimli kuşlarımızın yumurtalarını çalıyorlar. Kuşlar da bu duruma kızarak domuzlardan intikam almaya kalkıyor. Tabii ki bu hikâyede kuşlardan yana oluyoruz ve birbirinden eğlenceli kademeleri geçip kuşlara yardımcı oluyoruz.Angry Birds için bir  beceri oyunu dememiz çok da yanlış olmaz. Çünkü bu oyunda kuşları sapanla doğru hedeflere yollamamız gerekiyor. Hedefte bulunan o kötü yeşil domuzlar hemen kendilerini feda etmiyorlar. Cam, kaya, tahta, duvar ve sutün gibi sert cisimlerin arkasına altına sığınıyorlar. Fakat onlar için bu o kadar yeterli olmuyor çünkü her kuşun farklı yetenekleri var. Kimisinin deler geçer özelliği varsa bir diğerinin şiddetli bomba etkisi var.

Oyunun öyle uzun bir geçmişi de yok. Angry Birds ilk kez Aralık 2009?da bir iPhone uygulaması olarak ortaya çıktı. Aslında bu oyunun popülaritesinden önce oyunun Finlandiyalı geliştiricisi Rovio şirketi, 7 yıl boyunca 51 farklı oyun geliştirmiş. O oyunlarda pek de büyük başarı olmamış. Şirket yöneticileri Angry Birds için yıllarca uğraştıklarını, 7 yıllık birikiminin bir sonucu olduğunu söylüyorlar.Bugün, Angry Birds farklı platformlardan erişilebilen bir oyun. Android, Windows ve Chrome gibi noktalarda da oyunu oynayabiliyoruz.

Angry Birds kısa zamanda oyunluktan cikip pazarlama harikasina donusen bir fenomen haline geldi.Sadece oyun ile para kazanmayan Finlandiyalı şirket Angry Birds ?ün oyuncak, canta, tshirt ve anahtarlık gibi ürünleri üreterek dünyanın bir çok ülkesine pazarladı. Ciddi bir şekilde markalaşma çalışmalarına devam eden şirket pek yakında Starbucks’larda da değişik formatlarda karşımıza çıkmayı planlıyormuş. Keşke herkes markasını Angry Birds gibi konuşturabilse demekten başka, elimizden şu an için bir şey gelmiyor. Finlandiyalı şirketi imrenerek izlemeye devam ediyoruz. Sizleri Angry Birds’ün eğlenceli ama bir o kadar da başarısını ortaya koyan kısa videosu ile başbaşa bırakıyorum.