İlk işe girdiğim 1994 Mart ayından bu yana çalışma hayatını öğrenmeye devam ediyorum. Bazen geriye bakıp kritik noktaları düşünürüm. Acaba o olayda yine o şekilde davranır mıydım veya aynı kararı alır mıydım? 

Burada bir pişmanlık değil öğrendiklerimi sorgulama, doğrulama arayışı var. Sahip olduğum her şey seçimler sayesinde ve buna müteşekkirim, başka türlü olmasını hayal edemiyorum, en başta kurduğum ailem olmak üzere.

Öte yandan öğrendiklerimin bazıları için şunu en başta bilseydim dediğim çok oldu. Yani hayatımı kolaylaştırırdı, aldığım keyfi arttırırdı, bu pişmanlıktan farklı sanırım, bilmem anlatabildim mi?

Son işimden ayrılırken çalışanlarıma veda ederken neler söyleyeceğimi düşünürken, bunu kuru birkaç sözle yapmayı ve uçup gitmesini istemedim. Oturup bir derleme yaptım ve “mesleki vasiyetim” olarak bıraktım. 😊

Geçtiğimiz yıl bu zamanlar Özyeğin Üniversitesi’ne bir derste konuşmacı olarak davet edildiğimde bu öğütleri anlattım. 20 Yıl Önce Almış Olmayı İsteyeceğim 20 Pratik Öğüt adı altında.

2020’ye sayılı günler kala, 20’ler çağırışmış olmalı, bunu bir yazı dizisi haline getirmek geldi aklıma ve oturdum yazdım. Hepsini tek seferde paylaşabilirdim ama inanıyorum ki böylesi üzerinde düşünebilmeniz için daha faydalı olacak.

Peki siz 20 adımda 2020’ye yeni bir başlangıç yapmak ister misiniz? 

20 günde; 20 yıldan fazla 6 ülkede kazanılan birikimin özünü kısa ve uygulamaya dönük olarak her gün bir e-posta ile sizlere ulaştıracağım. En güzel tarafı, bu yolda bana eşlik etmeniz sadece günde üç dakikanızı alacak.

Öğütler iş hayatıyla, iş arkadaşlarıyla ilişkilerle ve kişisel gelişiminizle alakalı. Öte yandan bazı öğütlerden özel hayatınızda da faydalanabileceğinizi düşünüyorum.

Hazırım diyorsanız linke tıklayarak formu doldurabilirsiniz. Formu doldurduktan sonra başlangıç mesajı posta kutunuzda sizi bekleyecek.

Her zaman sorularınızı cevaplamaktan memnun olacağım.

Sevgilerimle,

Forma ulaşmak için tıklayın: http://bit.ly/2rKJ3l6