İstanbul’da kar en cok sosyal medyayı süsledi, kar fotografı olmayanların Twitter‘da takipçi sayısı düşer mi acaba? Ben de çektim, koydum, doydum. Bugün iş güç olmasın bu kar yağışında evden çıkmamalı dedim. Ne gelir aklınıza böyle havalarda evde oturulacaksa? Dvd izlemek, kitap okumak, kurabiyeler yapmak, sıcak şarap ya da sıcak çikolata, kestane muhakkak.

Benim aklıma uzun zamandır vakitsizlikten yazamadığım Brandtalks geldi ve akabininde yurtdışı seyahatim kışa denk gelmişse, eurolarca atkı, eldiven, bere aldığım Promod mağazası. Bu kar yağışı insanın tarzından ödün verdirir, hem sıcak tutacak hem güzel duracak ürünler bulmak çok zor. Bu yüzden ilk aklıma gelen marka Promod oldu. Tabii ki aklıma gelişinin bir başka nedeni daha var; Promod’un Türkiye’de açılacak olması! Markayı bilenlerin gözü aydın, bilmeyenlere de hayırlı olsun hiç yabancılık çekmeyeceksiniz. Bir çok kişi H&M ile kıyaslıyor markayı, oysa fiyatları ve dünyada ki ulaşılırlığı dışında pek fazla benzer noktaları yok.

Promod 1975’te Fransa’da doğmuş bir marka, 52 ülkede 958 mağazası var ve bu rakam sürekli artıyor. Bu kadar fazla mağazaya rağmen tanınırlıkları çok yüksek değil, mesela H&M Türkiye’ye gelmeden önce de varlığını bilen kişiler Promod’u duymuş mudur daha önce? Promod, bir yerlerden duyduğunuz, birilerinin size tavsiye ettiği, anlata anlata bitiremediği bir marka değil. İddia ediyorum ki, Promod’u bilenler reklamlarda görerek, sosyal medyada farkederek ya da birilerinin tavsiyesi üzerine tanışmamışlardır markayla. Promod sizi vitrininde ki kullanışlı kıyafetlerin görüntüsüyle çeker, yakınlaşınca fiyatların uygunluğu dikkatinizi çeker, bir şans vermek için içeri girer ve saatlerce kalabilirsiniz. Bazen bazı mağazalardan aldıklarımızdan pişman oluruz ya hani, bir kere bile giymediklerimiz vardır aralarında, işte Promod’da bu imkansız. Keşke yetkililer yazımı okusa da sloganlarını ‘Promod’da vitrin mankenlerini satın alsanız onları bile kullanacak yer bulursunuz’ olarak belirleseler. Yok mu benim için sloganımı Fransızca’ya çevirebilecek olan?

Promod ile ilk kişisel tanışıklığım seneler önce İtalya’da oldu, markayı bilmeden içeri girdim ve tatilim boyunca her gün mağazadaydım, hatta aynı dönemde ayıptır söylemesi Paris’e uğradığımda gözlerim Promod’u aramış, bulmuş bedenimi mağazadan çıkartamamıştım. Avrupa ülkeleri dışında, Çin’de, Mısır’da, Malezya’da, Rusya’da, Hindistan’da, kısacası aklınıza gelebilecek her ülkede mutlaka bir Promod var.

Şimdi Nişantaşı‘nda mağazasını açacak olması mutluluk verici. Eminim ki Türk kadınlarının vazgeçilmezi olacak, tüm ihtiyaçlarını karşılayacak. Promod’u kalitesizlikle suçlayanlar, ‘Aman yurtdışında ki mallar burada olmaz’ diyerek yollarınızı engellemeye çalışanlar olabilir. Renk vermeden inanıyor gibi yapın Taksim’den ilk Teşvikiye dolmuşuyla Promod’un önünde inin. Muhtemelen sizi yolunuzdan etmek isteyenlerle mağazada karşılaşacaksınız çünkü bu kişiler, ‘Allah kahretsin Türkiye’de yok diye sevindiğim, yurtdışından ucuz ucuz alıp giydiğim bir marka daha şehre geldi’ tarikatindeler. Onların düzenbazlıklarına inanmayın ve Promod’a şans verin.

Ben de şimdi evde yapılacaklar listeme evin dışına çıkıp kardan adam yapmak maddesini ekleyerek, Promod eldivenlerimle, Promod kalın çoraplı çizmelerimi (bknz: fotoğraf) giyerek size veda ediyorum.