Bildiğiniz gibi 2012 Yaz Olimpiyatları Londra’da gerçekleştirilecek. Ne var bunda diyebilirsiniz. Zaten buraya kadar hiçbir sorun yok. Aslında sorundan çok, son yılların en anlamlı mega sponsorlarından biri var karşımızda: Visa!

Bu reklamı izlememiş olan pek fazla kişi yoktur diye düşünüyorum. Ben hem eğlendim, hem de Visa’nın ne kadar doğru bir şey yaptığını fark ettim.

Visa PayWave bir ödeme yöntemi olarak temassız ödeme için kullanılma özelliğine sahipliğine ifade eden alt marka. Ve bu markanın vaadi, alışverişi hızlandırması. Olimpiyatların belki de en çok izlenen bölümü olan atletizm yarışmalarından hızı ve gelişmişliği en çok ortaya koyan 100 metre erkekler engelsiz yarışıysa olimpiyatların göz bebeği sayılabilir. Öyle ki o yarışı kazanan “dünyanın en hızlı adamı” olarak anılıyor. Son dönemde bu ünvana sahip olan kişiyse Usain Bolt. Aa? Bu reklamda Usain Bolt da var, değil mi? Ve ihtiyaçlarını karşılayacak alışverişleri, kendi hızına uygun olarak Visa PayWave ile yapıyor! İşte ben buna servet harcamaya değer sponsorluk derim! Marka vaadiyle olimpiyatların bireyler nezdindeki genel algısı birbirine mükemmel uyuyor. Dünyanın en hızlı adamının hızına yetişecek bir ödeme aracı: Visa PayWave. Çok net, değil mi?

Reklamda gözüme batan iki noktadan ilki Usain Bolt’un siyahi ırkı temsil etmesinin yanında onun yarışacağı yarışın hakeminin bir beyaz olması ve durduğu yer itibariyle ona yukarıdan bakması. Bu benim gözüme batıyor ama aslında böyle olsun diye düşünülmediğine eminim. Zaten hakem tam bir İngiliz tipine sahip olduğu için, İngiliz olarak kullanılması normal. Geç bunları Barkın!

İkinci noktaysa temassız işlem yapabilen kartlarda günlük işlem limiti olması. Nedense Usain Bolt’un yaptığı işlemler bu limiti aşmış gibi görünüyor. Belki bir işlem daha az yapsa sorun olmayacaktı benim açımdan da. Bu da derin bir ayrıntı, bu mükemmel sponsorluğa gölge düşürecek cinsten değil elbette. Sadece biz pazarlama aşıklarının çenesini yorar ki zaten burada sizlerle çene çalmak amacımız.

İki adet temassız kartım var ve ikisi de Visa PayWave özellikli. Mastercard PayPass kartım yok. Nedense ben de çok önceden Visa’yı buna layık görmüşüm, ilginç.:)

Neyse efendim. Hızımı alamadım sanırım. Bir başka yazıda buluşmak ümidiyle…

Sürç-i lisân ettiysek affola!