Cannes Lions yayımladığı basın bülteninde “Global Citizen ile birlikte, tüm disiplinlerden insanları, zamanımızın en büyük sorunlarından bazılarını çözmeye yardımcı olacak çözümler tasarlamaya davet ediyoruz.” şeklinde açıklama yaptı.

Global Citizen platformunun önderlik edeceği hackathon, 65. Cannes Lions Uluslararası Yaratıcılık festivali kapsamında 19-20 Haziran tarihlerinde gerçekleşecek. Amazon ve Huge iş birliğiyle düzenlenen “Change for Good” etkinliğinde dünyanın dört yanından ekipler Global Citizen’in 6 kampanyası için fikirlerini kodlayacaklar.

“Change for Good” kapsamında ele alınacak 6 kampanyanın başlığı günümüzün en acil çözüm bulunması gereken konuları: Fakirlik, Açlık, Sağlık, Eğitim, Cinsiyet Eşitliği, Temiz su ve Hijyen.  Bu bağlamda farklı disiplinlerden insanlar dünyanın en büyük problemlerine çözüm sunan projeler tasarlamak için birbirleriyle yarışacaklar.

Ascential Events CEO’su ve Cannes Lions Yönetim Kurulu Başkanı Philip Thomas Hackathon etkinliğiyle ilgili şunları söyledi: “Böyle bir projenin başlatılmasına vesile olmak bizim için çok heyecan verici. ‘Change for good’ hackathon’un festivalin ruhunu çok iyi yansıtacağını düşünüyorum. Bu etkinlik endüstrimizdeki yaratıcı uzmanları bir araya getirerek pozitif bir güç olarak yenilikler yaratılmasına imkan sağlayacak. İşte Cannes Lions’da gerçekleşen yaratıcı sihir tam olarak budur. Bu projeyi, Amazon, Huge ve Global Citizen ile birlikte geliştirmek için sabırsızlanıyoruz.”

Tüm ajans, bölge ve markalardan katılıma açık olan hackathon’da yaratıcı, stratejik ve teknolojik disiplinlerden katılımcılarla 5 kişilik ekipler oluşturulacak. Festivalin geleceğine ve yeni nesil liderlere yapılacak bir yatırım olması için her takımda en az bir üyenin 30 yaşın altında olması gerekiyor.

Huge Global CEO’su Michael Koziol, ise konuyla ilgili “Huge kültürü, yenilik yoluyla pozitif bir değişim sağlamak için inşa edildi ve kanıtlanmış Hackathon çerçevemizi Cannes Lions’a getirmekten ve dünyanın en yaratıcı ekiplerinden bazılarının yetenekleriyle birlikte küresel sosyal iyiliği ilerletmek için Amazon’un güçlü teknolojilerini kullanıyor, uzmanlığımızı projeye katmaktan heyecan duyuyoruz.” dedi.

Hackathon’a seçilecek takımlar aşağıdakilerden faydalanabilecekler:

  • Festivalin her alanına erişim sağlayacaklar
  • Dünyanın önde gelen bazı endüstri liderlerinden mentorlük alacaklar
  • Huge uzmanlığında yaratıcılık, kullanıcı deneyimi tasarımı ve ürün geliştirme konusunda destek alacaklar
  • Amazon Web Services ve Amazon Alexa’dan çözüm mimarları fikirlerini gerçeğe dönüştürmeleri için yanlarında olacak
  • Global Citizen ile birlikte fark yaratacak bir projede çalışma fırsatı bulacaklar
  • Kazanan takım, Global Citizen, Amazon Web Services, Amazon Alexa ve Huge ile birlikte çalışarak yarattıkları çözümü geliştirme ve tanıtma fırsatı bulacak.

Hackathon için yapılan başvurular arasından seçilen 7 takım, festival sırasında yenilikçi “hack”ler bulmak için yarışacak. Kazanan takım 20 Haziran’da Lions Innovation kapsamında önemli isimlerden oluşan bir jürinin değerlendirmesi sonucunda açıklanacak.

Global Citizen Teknoloji Direktörü Mark Lehmann, “Global Citizen’de teknik dönüşüm ve inovasyona inancımız sonsuz. Bu yüzden Cannes Lions, Huge ve Amazon takımları ile hedeflerimizi daha da ileriye götürecek ve dünya üzerinde olumlu bir etki yaratacak bir hackathon üzerinde çalışmak müthiş bir ayrıcalık. Teknolojiyi kullanarak empati ve değişim yaratmanın tek limiti gökyüzüdür.” dedi.

Hackathon’a başvuru internet üzerinden alınıyor. Seçilen takımlar 29 Mayıs’ta açıklanacak.

Görsel: Cannes Lions